nieuws

Rijk schiet toerisme en recreatie tegemoet

Horeca

Toerisme en recreatie krijgen extra geld om de klappen op te vangen die zij vorig jaar te verduren hebben gehad. Brancheorganisatie Toerisme Recreatie Nederland (TRN) krijgt bijna 1,5 miljoen euro voor een imagocampagne, de identiteit van kustplaatsen moet worden verbeterd en er komen meer wandel-, en fiets- en kanoroutes.

De staatssecretarissen Faber (Natuurbeheer) en Ybema (Economische Zaken) hebben dit donderdag 21 maart aan de Tweede Kamer laten weten.

Het buitenlands toerisme in Nederland heeft vorig jaar gevoelige klappen opgelopen door de MKZ-crisis en de aanslagen in de VS. Vooral toeristen uit Duitsland lieten het afweten. Het aantal reizigers uit de Verenigde Staten, Japan en het Midden-Oosten daalde met bijna eenderde.

Om de toeristen terug te krijgen stimuleren Faber en Ybema onder andere cultuurhistorische projecten, zoals het herstel van de Hollandse waterlinie en evenementen rond de oprichting van de VOC. Om de recreatiemogelijkheden op het platteland een steuntje in de rug te geven, wil Landbouw boeren ertoe zetten om hun grond open te stellen voor wandelaars. Ook worden wandel- en fietspaden uitgebreid en komt er een netwerk van roei- en kanoroutes.

Reageer op dit artikel