nieuws

Schiedam krijgt twee uitgaansgebieden

Horeca

De gemeente Schiedam gaat samenwerken met een aantal particuliere bedrijven om de binnenstad uit het slop te trekken.

Er is daar een speciale vastgoedontwikkelingsmaatschappij voor opgericht, die ervoor moet zorgen dat het over vier tot zes jaar fijn is om in Schiedam te winkelen en uit te gaan.

De gemeente Schiedam heeft de afgelopen jaren al verscheidene pogingen gedaan om het armoedige imago van de stad op te krikken, maar tot nu toe tevergeefs. Een woordvoerder van de gemeente heeft dinsdag 26 maart gezegd dat het nu echt gaat lukken.

De Schiedamse binnenstad moet twee aparte winkel- en uitgaansgebieden krijgen. In het ene gebied komt de nadruk te liggen lifestyle en design. In die omgeving zit sinds vorig jaar in een historisch gebouw al een winkel van Jan des Bouvrie. Er moeten meer van dergelijke winkels en horeca bijkomen.

In het andere deel van het centrum moeten ‘gewone’ winkels komen. Schiedam is bovendien van plan om de leegstand in onder meer de verpauperde Hoogstraat aan te pakken. Mogelijk komen in leegstaande winkels woningen of ateliers. De gemeente schat de kosten voor de opknapbeurt op tientallen miljoenen euro’s. De gemeente zelf steekt er vooralsnog ongeveer 900.000 euro in. De rest van het geld moet van particuliere investeerders komen.

Reageer op dit artikel