nieuws

Whiskystoel

Horeca

De ‘zelfschenkende’ whiskystoel was één van de opvallendste noviteiten op de internationale meubelbeurs medio januari in Keulen. De whiskystoel is een uit eikenhout gemaakte zetel met op het einde van de armleuningen twee handgesneden houten leeuwenkoppen. Een ingenieus systeem zorgt dat er via een onopvallend drukknopje whisky uit de mond van de leeuw komt.Anderhalve liter […]

De ‘zelfschenkende’ whiskystoel was één van de opvallendste noviteiten op de internationale meubelbeurs medio januari in Keulen.

De whiskystoel is een uit eikenhout gemaakte zetel met op het einde van de armleuningen twee handgesneden houten leeuwenkoppen. Een ingenieus systeem zorgt dat er via een onopvallend drukknopje whisky uit de mond van de leeuw komt.Anderhalve liter whisky past erin.

‘Daar kun je toch een paar avondjes flink van drinken’, zegt Ron Ferris, de Schotse ontwerper van de zetel. De in Duitsland wonende Schot zit al jaren in de meubelbranche, maar dit is tot nu toe zijn belangrijkste object. Volgens hem tonen vooral de whiskyclubs veel animo. De stoel kan met stof of met leer worden bekleed. Verkoopprijs vanaf €1900,-.

Voor informatie: Ron Ferris, Twist, Duitsland. Tel. (00 49) 17 25 23 82 58.

Reageer op dit artikel