nieuws

Aantal WW’ers in horeca verder gestegen

Horeca

Het aantal mensen met een uitkering voor werkloosheid is in februari met 2,3 procent gestegen tot 169.000. Het aantal werklozen is sinds september licht aan het stijgen. De toename komt door seizoenswerkloosheid in de horeca, bouw en landbouw.

Dat heeft het Uitvoeringsorgaan Werknemers Verzekeringen (UWV) donderdag 25 april bekendgemaakt. Nieuwe werklozen komen bovendien uit de grafische industrie, metaal- en technische bedrijven, detailhandel, groothandel, zakelijke dienstverlening en voedingsindustrie.

Het totaal aantal WW-uitkeringen is 2,3 procent gestegen naar 178.700, aldus het UWV. Het aantal uitkeringen is hoger dan het aantal WW’ers, omdat mensen meerdere uitkeringen tegelijk kunnen ontvangen. Het aantal WW-uitkeringen is nog wel 5,9 procent lager dan in februari een jaar eerder.

Volgens de uitvoeringsinstelling is ook het aantal mensen met een uitkering voor arbeidsongeschiktheid verder opgelopen. In februari waren er 2,2 procent meer mensen met zo’n uitkering dan in januari. Deze stijging doet zich al een half jaar voor in dit tempo. Inmiddels telt Nederland 969.500 arbeidsongeschikten, die samen 982.400 uitkeringen ontvangen. Driekwart van hen heeft geen betaald werk.

Reageer op dit artikel