nieuws

Aantrekkingskracht

Horeca

Goal heet het nieuwe type insectendoder van EBM Horeca, bedoeld voor ruimtes waar voedsel bereid, opgeslagen, verkocht of geconsumeerd wordt. Deze unit is het eerste model uit een nieuwe serie. Met behulp van vier 15 Watt UV-A lampen worden vliegende insecten aangetrokken. Een speciaal ontwikkeld aantrekkingsrooster, geplaatst vóór de lampen, zorgt samen met de reukloze […]

Goal heet het nieuwe type insectendoder van EBM Horeca, bedoeld voor ruimtes waar voedsel bereid, opgeslagen, verkocht of geconsumeerd wordt. Deze unit is het eerste model uit een nieuwe serie.

Met behulp van vier 15 Watt UV-A lampen worden vliegende insecten aangetrokken. Een speciaal ontwikkeld aantrekkingsrooster, geplaatst vóór de lampen, zorgt samen met de reukloze lokstof (feromoon) in de praktijk voor een snellere landing van insecten en vliegen. ‘Dit garandeert een 15 tot 25 procent snellere aantrekking in vergelijking met meer conventionele modellen, uitgevoerd met eenzelfde hoeveelheid UV-licht’, beweert Alfred ten Hulsen van EBM Horeca.

De unit kan aan de wand, het plafond of met de meegeleverde beugels als vrijstaand model opgesteld worden. De Goal bestrijkt ruimtes van 100 tot 130 m2. Optioneel zijn ‘shatterproof’ lampen, verplicht voor ruimtes waar voeding wordt bereid. Deze speciaal gecoate lampen zullen bij glasbreuk scherven weghouden bij de voedingsmiddelen. Ook is een model leverbaar in een spatwaterdichte uitvoering.

Voor informatie: EBM Horeca, Dronten. Tel. (0321) 31 39 09. www.vliegenoverlast.nl.

Reageer op dit artikel