nieuws

Bavaria zet verlies om in winst van 7,7 miljoen

Horeca

Bierbrouwer Bavaria heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 7,7 miljoen euro. In 2000 boekte de brouwer nog een verlies van 1,6 miljoen euro. De omzet steeg met 1,3 procent tot 340 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Het verbeterde resultaat is voor een belangrijk deel te danken aan de reorganisatie die het bedrijf vorig jaar inzette. Dit ging ten koste van enkele tientallen banen. Vooral de frisdranken deden het vorig jaar beter.
Bavaria zette vorig jaar op de binnenlandse markt voor het eerst meer dan 2 miljoen hectoliter bier af. De export handhaafde zich nagenoeg op hetzelfde niveau als in het voorgaande jaar. In totaal werd in het buitenland 2,2 miljoen hectoliter bier afgezet. Bavaria zoekt zijn mogelijkheden de komende periode vooral buiten West-Europa. Daar bevinden zich volgende directie de groeimarkten.

Reageer op dit artikel