nieuws

Beschadigd hotel in Schiedam weer open

Horeca

Het beschadigde hotel Novotel in Schiedam heeft woensdag 3 april haar deuren weer gedeeltelijk geopend. In het hotel vond zondagavond een explosie plaats die een groot gat in de gevel sloeg en het leven kostte aan een nog onbekende hotelgast.

Volgens een woordvoerder van het Novotel waren woensdag ongeveer veertig procent van de 134 kamers weer beschikbaar. De verwachting is dat maandag negentig kamers open zijn. In het bijbehorende restaurant kan vanaf donderdag weer worden gegeten.

Het hele hotel is inmiddels grondig schoongemaakt. Een aannemer is bezig de gevel te herstellen. Over twee maanden is het hele hotel weer als nieuw, aldus de woordvoerder. De totale schade is nog niet bekend. Over klandizie heeft het hotel niet te klagen, alle beschikbare kamers zijn al weer volgeboekt.

De politie had nog niets nieuws te melden over het onderzoek naar de explosie. De gebruikte explosieven worden nog in het laboratorium onderzocht. De identiteit van de omgekomen man, waarvan men vermoedt dat het een Bulgaar is, is ook nog niet bekend.

Reageer op dit artikel