nieuws

Catering Magazine nr. 4 2002

Horeca

Deze maand in Catering Magazine:
* Zomerkriebels
* De onmisbare uitzendkracht
* Dagtocht naar Albert Heijn
* Op rolletjes
* Pakkend verpakt
* Vraag een proefnummer/abonnement aan

Zomerkriebels

De zomer kan zalig zijn. IJs, barbecues, frisse salades. Ook in en om het bedrijfsrestaurant liggen mogelijkheden. Nu zomerdips door toedoen van vakantiespreiding grotendeels tot het verelden behoren, maken cateraars meer werk van de warmte. Minipicknick en meeneemlunch zijn in opkomst.

De onmisbare uitzendkracht

Flexibel en toch zeker. Onmisbaar maar vaak ook lastig. De uitzendkracht. Vrijwel iedere cateraar werkt met uitzendkrachten. Er is veel voor te zeggen, maar er zijn haken en ogen. Een verhaal over voors en tegens, over trends en natuurlijk over de Flexwet.

Dagtocht naar Albert Heijn

De supermarkt als dagtocht. Wie de recent geopende Albert Heijn Xl in Arnhem binnenloopt, kan van winkelen een compleet dagje uit maken. En wie gasten in huis krijgt, hoeft niet langer zelf te koken. Want keukenprinsen en prinsessen kunnen met hulp van de nieuwste Ahold formule in no time een culinaire hoogstand presenteren.

Op rolletjes

Intern transport was jarenlang nauwelijks een punt van aandacht in keukens en instellingen. Een wagentje voor alle dienbladen, borden en servies was niet ongebruikelijk. Met het aanscherpen van de Arbo-eisen is ook het interne transport veranderd. Veersystemen duwen de borden, elektromotoren helpen de koffiejuffrouw een handje.

Pakkend verpakt

Als het gaat om verpakkingen stijrden irritatie en bewondering om voorrang. Irritatie omdat het vaak een crime is om ze te openen. Bewondering omdat verpakkers keer op keer verbazen. Denk aan dat koffieblikje dat z’n eigen inhoud verwermt, denk aan dat zelfkoelende biervat en denk ook aan die ene knijpverpakking van Nederlandse makelij.

Reageer op dit artikel