nieuws

Duitsers eten meer pluimveevlees

Horeca

De vleesaankopen in Duitsland zijn in 2001 door de BSE-crisis met vijf procent gedaald. Vooral het vertrouwen in rund- en kalfsvlees kreeg een deuk: de aankopen namen af met 23 procent en 28 procent.

Dit melden de Productschappen Vee, Vlees en Eieren in hun nieuwsbrief. De hoeveelheid verkocht varkensvlees bleef bijna gelijk. Alleen het pluimveevlees steeg in populariteit. Het eerste halfjaar werd acht procent meer van dit vlees verkocht, maar dat aandeel werd in het tweede halfjaar weer grotendeels ingeleverd.

Opvallend is verder dat het aandeel kalkoen in dit segment steeg ten kosten van de kop. De Duitsers kochten afgelopen jaar vier procent meer kalkoen, terwijl de kipaankopen daalden met een procent. Waarschijnlijk is deze verschuiving het gevolg van de sterke prijsstijging van kip.

Reageer op dit artikel