nieuws

Eerste CAO-onderhandeling ‘constructief’ verlopen

Horeca

De eerste onderhandelingsronde voor een nieuwe CAO in de horeca is constructief verlopen in een prettige sfeer. Dat meldt KHN-woordvoerder Bernardo van Olst maandagochtend 29 april als reactie op de ruim twee uur durende gesprekken tussen CNV Horeca, de FNV Horecabond en KHN, donderdag 25 april.

Tijdens het gesprek meldden de vakbonden dat het onbespreekbaar is om de zondagtoeslag te schrappen en om bij ziekte een werkgever na drie maanden niet honderd procent maar negentig procent door te betalen. Op de overige wensen van KHN hebben de vakbonden nog niet gereageerd. Het gaat hierbij om het flexibeler inzetten van personeel en het schrappen van de ‘losse dienst’. Van Olst: ‘Wij willen een CAO voor twee jaar, terwijl de FNV een CAO voor één wil met een looneis van vier procent.’

De tweede onderhandelingsronde is op 16 mei, de derde op 23 mei en de vierde op 17 juni. De huidige CAO loopt af op 1 juli.

Reageer op dit artikel