nieuws

Martiniplaza ontving onterecht subsidie

Horeca

Evenementenhal Martiniplaza in Groningen heeft vorig jaar onterecht acht miljoen gulden (3,6 miljoen euro) aan Europese subsidies ontvangen voor de nieuwbouw.

De Martinihal, zoals het toen nog heette, kwam als overheidsdienst niet in aanmerking voor deze subsidies. Dat heeft de Groningse bestuursrechter beslist in het proces dat concurrent Prins Bernardhoeve in Zuidlaren tegen het evenementencomplex had aangespannen. De rechtbank oordeelde bovendien dat er sprake is geweest van concurrentievervalsing met overheidsgeld.

De Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren tekende bezwaar aan tegen de subsidie omdat zij als particuliere instelling niet voor de subsidies in aanmerking kwam. Het Martiniplaza was maandagochtend 15 april niet voor commentaar bereikbaar.

Reageer op dit artikel