nieuws

Misset Horeca nr. 14 2002

Horeca

Deze week in Misset Horeca:
* Twee jaar aan de Boemel
* Dringen op de kookboekenmarkt
* Alles over zout
* Het genot van belgië

* Vraag een proefnummer/abonnement aan

Twee jaar aan de Boemel

‘Wat een lief klein cafeetje’, dacht Hilde van der Stoel toen ze twee jaar geleden haar neus tegen het venster duwde van café De Boemel. Ze wist toen nog niet wat haar allemaal te wachten stond. De Balans blikt terug op twee jaar intens ondernemer, te beginnen met een exploderende vuurwerkfabriek.

Dringen op de kookboekenmarkt

Het is een rage: kookboeken met een bekende kok in de hoofdrol. Alsof ze er niet meer bij horen zonder een publicatie op hun naam. Niet ieder boek haalt de drukpers. Het moet bijzonder genoeg zijn om op te vallen in de culinaire boekenzee. Verder vergt het veel tijd, energie en een beetje ijdelheid.

Alles over zout

Smaakmaker nummer een is zout. Meestal gewonnen uit diepe aardlagen, maar culinair gezien heeft zeezout meer status. Misset Horeca nam een kijkje bij de zoutwinning in de Franse Camarque. En: alles wat u wilde weten over zout, zonder dat u zich daarvan bewust was.

Het genot van belgië

Café X-tra staat helemaal in het teken van België. Vier Vlaamse kasteleins doen aan De Stamtafel uit de doeken met welke problemen ze kampen bij het verdienen van hun boterham. Verder: Horta’s Volkshuis begon in Antwerpen een tweede leven als bierpaleis, en de fiscus aast op de Vlaamse horeca in Rondje van de Zaak.

Reageer op dit artikel