nieuws

Misset Horeca nr. 15 2002

Horeca

Deze week in Misset Horeca:
* Bokken schieten
* Van failliete boedel tot succes: The Matrixx
* Sterrenkok Bart Ausems wars van zelfverering
* Meester van de espresso
* Extra: Raad & Daad
* Vraag een proefnummer/abonnement aan

Bokken schieten

De jacht is in Nederland een aflopende zaak: jagers zoeken naar alternatieven. Zuid-Afrika is zo’n alternatief. Misset Horeca vergezelde een aantal jachtlustige Nederlandse poeliers op hun reis naar het jachtterrein van Glen Yair, waar het wild de ruimte heeft en forse boetes staan op fout afschot.

Van failliete boedel tot succes: The Matrixx

Doe het niet, zeiden horeca-collega’s over het plan om het al jaren leegstaande (en geflopte) Night Live Music nieuw leven in te blazen. Toch stapten David Brons en Twan Krebbers in het avontuur. Danceclub The Matrixx in Nijmegen is na een paar maanden al net zo’n succes als de gelijknamige film.

Sterrenkok Bart Ausems wars van zelfverering

‘De Nederlandse horeca maakt het vaak mooi, maar vergeet het lekker te maken. Het is zonde om maar lukraak iets op het bord te gooien omdat het er spannend uitziet.’ Aan fusionkoken doet Bart Ausems van het Maastrichtse Tout à Fait dus niet. ‘Sowieso ben ik niet trendgevoelig, ik pas voor trends. Ik vaar mijn eigen koers.’

Meester van de espresso

De Barista heeft in Italië aanzien. De meesterkoffiebereider tovert als geen ander een perfecte espresso uit zijn koffiemachine. Ook Nederland krijgt meer aandacht voor goede koffie. Binnenkort vindt daarom het eerste Nederlandse Barista kampioenschap plaats. Misset Horeca sprak met twee deelnemers

Extra: Raad & Daad

Elke 14 dagen: de losse bijlage Raad & Daad met daarin heldere adviezen en praktische tips voor horecaondernemers. Deze aflevering:
• Hoe kan ik mijn investeringen financieren?
• Hoe kan ik meer presteren in minder tijd?
• Kunnen mijn medewerkers fiscaal voordelig fietsen?
Exclusief voor abonnees

Reageer op dit artikel