nieuws

Moslim medewerkers beschuldigen hotelmanagement van discriminatie

Horeca

Acht Moslimwerknemers van The Plaza hotel in New York hebben deze week het management aangegeven bij de U.S. Equal Employment Opportunity Commission wegens discriminerende opmerkingen sinds de aanslagen van 11 september 2001.

De acht mannen, die werken als kelners, ploegbazen en liftjongens, zeggen aangesproken te zijn met ‘Taliban Al Queda (sic), Osama, terroristen en domme moslims’ door hun meerderen en collega’s.
Bovendien zijn twee van de mannen inmiddels ontslagen en hebben de anderen minder werk gekregen vanwege hun geloof en afkomst, aldus hun advocaat Mark Stumer.
Een zegsvrouw van The Plaza zegt een onderzoek in te stellen naar de klachten. Het luxe hotel is eigendom van Fairmont Hotels & Resorts Inc. ‘Als dit echt is gebeurd dan is dit onacceptabel en zullen we drastische maatregelen nemen’, zegt Amanita Duga-Carroll van The Plaza.
Volgens de acht mannen kregen ze afgelopen maand kamersleutels aangereikt met labels met daarop ‘Alkada, Taliban, Binladin and Osama’ in plaats van hun namen. Een van de medewerkers, die al vijf jaar in het hotel werkt, werd door zijn direct leidinggevende te horen bij het overhandigen van sleutels gevraagd ‘het gebouw niet op te blazen’.‘
Door de slechte behandeling en de voortdurende beledigingen door hun bazen is hun werk een gruwel geworden’, vindt Stumer. ‘Deze mannen proberen, net als de meeste andere mensen, gewoon een eerlijk leven te leiden. Ze verdienen het niet zo behandeld te worden.’

Reageer op dit artikel