nieuws

Novotel Schiedam weer open na explosie

Horeca

Het ziet er naar uit dat het Novotel in Schiedam op woensdag 3 april weer voor een deel wordt opengesteld. Er is niets mis met de staat van het hotel aan de Hargalaan, waar zaterdag een explosie plaats vond in één van de kamers. Dat concludeert Bouw- en Woningtoezicht.

De politie is samen met medewerkers van het Forensisch Instituut bezig met een onderzoek naar de explosie. De complete achtergevel van de bewuste hotelkamer werd weggevaagd. Daarbij kwam ook een man van vermoedelijk Bulgaarse afkomst om het leven. Zijn precieze identiteit is nog niet vrijgegeven.

In de verdachte tas die is aangetroffen in de ontplofte hotelkamer van het Novotel in Schiedam zat een vuurwapen. Dat blijkt uit onderzoek van de Explosieven Opruimings Dienst. Het is nog steeds niet duidelijk wat de oorzaak is van de explosie. De ongeveer honderd gasten zijn in andere hotels ondergebracht.

Reageer op dit artikel