nieuws

Omgaan met agressie in de horeca

Horeca

Buig agressief gedrag van gasten in de horeca om in meewerkend gedrag. Dat is de inhoud van de training die partners in de horeca en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseren.

De cursus ‘Omgaan met agressie’ vloeit voort uit het Arboconvenant Werkdruk Horeca dat tot doel heeft om de werkdruk in de horeca in juni 2003 met tien procent te hebben verminderd. Eén van de maatregelen voortkomend uit dit convenant is erop gericht om horecamedewerkers te leren omgaan met lastige of agressieve gasten. Sinds vorig jaar namen 250 deelnemers deel aan de training.

De trainingen vinden het komende jaar plaats op diverse locaties in Nederland. Met behulp van acteurs en ervaren trainers worden situaties gecreëerd waarin gesprekstechnieken en het eigen gedrag centraal staan. De eigen bijdrage aan de workshop bedraagt € 25,- per persoon.

Meer informatie: Endurance Partners in Hospitality, tel. (033) 450 83 33

Reageer op dit artikel