nieuws

Pannenkoekenhuis Rhenen heeft braillemenukaart

Horeca

Zelf op de menukaart lezen wat je gaat eten. Het klinkt zo gewoon, maar voor blinde mensen is dit toch vaak een probleem. In een pannenkoekenhuis in Rhenen konden blinde en slechtziende kinderen deze week het menu in braille lezen.

De Vereniging Bartiméus is een groot voorstander van de menukaart in braille voor blinden. ‘Het is eigenlijk zo eenvoudig om je menu’s op te sturen naar de Braillebibliotheek.’

We hopen dat meer restaurants het voorbeeld van het pannenkoekenhuis volgen’, zegt een woordvoerster van Bartiméus. Volgens haar vinden blinde en slechtziende restaurantbezoekers het belangrijk dat ze zelf de kaart kunnen lezen. ‘Wat de kinderen erg fijn vonden was dat ze allemaal tegelijk konden kiezen.’

Het idee voor de braillemenu’s ontstond bij een bestuurslid van de Vereniging Erkende Pannenkoekenhuizen. Hij is zelf slechtziend en nam het initiatief om de menukaarten bij de zeventig aangesloten pannenkoekenhuizen in braille om te zetten. De Vereniging Bartiméus verzorgt onderwijs, zorg en dienstverlening voor blinden en slechtzienden.

Reageer op dit artikel