nieuws

Partycentrum Venray uitgebrand

Horeca

Een grote uitslaande brand heeft vrijdagavond 26 april partycentrum De Witte Hoeve in Venray grotendeels verwoest. Een recent gebouwd gedeelte van het zalencomplex is gered. Eerder ging de brandweer er nog van uit dat het hele complex als verloren moest worden beschouwd.

Het vuur ontstond even voor half zes, rond 20.15 uur was de brandweer het meester, aldus een woordvoerster. Zestig brandweerlieden van de korpsen uit Venray, Meerlo-Wanssum en Horst aan de Maas bestreden de brand met groot materieel.

Op het moment dat de brand uitbrak, waren in het gebouw 95 mensen aanwezig voor een diploma-uitreiking van Thuiszorg Noord-Limburg. Allen konden het pand ongedeerd verlaten. Hulpdiensten en medewerkers van Thuiszorg Noord-Limburg gingen na of alle gasten veilig thuis waren gekomen, om uit te sluiten dat er gasten in het gebouw waren achtergebleven.

Volgens getuigen is de brand veroorzaakt door kortsluiting in de wasmachineruimte van het partycentrum. De brandweer kon dit nog niet bevestigen. Over het schadebedrag kon de brandweer vrijdagavond nog niets zeggen.

Bij de brand zijn volgens de brandweer vrijwel zeker geen schadelijke stoffen, zoals asbest, vrijgekomen. De politie riep tijdens de enorme rookontwikkeling buurtbewoners op de ramen en deuren van hun huizen gesloten te houden.

Reageer op dit artikel