nieuws

Politie vindt messen en XTC in disco-kluizen

Horeca

De politie heeft maandag 1 april bij het legen van kluizen van vijf Amsterdamse discotheken onder andere messen, busjes traangas en XTC-pillen gevonden.

Sinds vrijdag zijn de kluizen in gebruik. Portiers kunnen drugs en wapens die bezoekers op zak hebben, hierin gooien. De politie bezit als enige de sleutel en komt de safes een keer per week leeg halen.

De totale buit betrof 27 messen, zes busjes traangas, een boxbeugel, 79 pillen waaronder vooral XTC en 23 eenheden andere drugs, zoals zakjes hasj en wikkels cocaïne. De vijf discotheken staan op en rond het Rembrandtplein.

Met de kluizen-actie hopen politie, justitie en de horecaondernemers het uitgaansleven in de hoofdstad veiliger te maken. In totaal krijgen zestien discotheken een kluis.

Reageer op dit artikel