nieuws

Sloop van hotel Prinsen in Ugchelen

Horeca

Het voormalige Hotel Prinsen in Ugchelen gaat de komende weken tegen de vlakte. Het karakteristieke maar bouwvallige pand wordt herbouwd, maar zonder de latere toevoegingen als bijvoorbeeld de serre.

Hotel Prinsen is vorig jaar december gekocht door de Apeldoornse projectontwikkelaar Geradts Planontwikkeling. Die heeft samen met architect Te Kiefte uit Borne een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van het gebouw. Volgens ontwikkelaar F.A.J. Geradts bleek het gebouw te slecht.

‘Het was heel in het begin de bedoeling het hoofdgebouw te handhaven. Maar je had hier een kamertje en daar een hokje. Het gebouw was bovendien te slecht. We bouwen de oude gevel weer terug zoals hij was voor alle verbouwingen. Nu weet je tenminste zeker dat je er een mooie villa van kunt maken’, zegt Geradts.

Te Kiefte stelt dat het gebouw in dezelfde stijl wordt herbouwd en dat oude elementen die in de loop der tijd zijn verdwenen, zullen terugkeren. Zo komt er weer een voordeur in met een boogconstructie en krijgen de ramen, die symmetrisch in de voorgevel worden geplaatst, weer glas-in-lood.

Reageer op dit artikel