nieuws

Van der Valk Apeldoorn voldoet niet aan bouwvoorschriften

Horeca

Het Van der Valk Motel De Cantharel in Apeldoorn voldoet niet aan de huidige bouwvoorschriften. De vloer van het restaurantgedeelte is niet in orde. Om de vloer te verstevigen, komen in de kelder steunpalen te staan. Er is geen direct gevaar voor bezoekers of werknemers, zo heeft de directie van het motel donderdag 18 april laten weten.

De gebrekkige constructie kwam naar voren na een controle door de gemeente Apeldoorn. Woensdag is begonnen met het stutten van de vloer. Het restaurant en het motelgedeelte van het ruim twintig jaar oude gebouw blijven tijdens de werkzaamheden gewoon open.

In de loop van volgende week vraagt Van der Valk bij de gemeente een bouwvergunning aan voor de herstelwerkzaamheden. De werkzaamheden duren zes tot acht weken. Bij een eerdere controle in februari door de brandweer kreeg De Cantharel ook al een onvoldoende. De veiligheid van de vluchtwegen was niet in orde.

Reageer op dit artikel