nieuws

Wijnen uit de Elzas

Horeca

Nieuw in het assortiment van Schouten Wijn & Gedistilleerd: de Elzaswijnen van René Muré. Volgens de importeur hebben deze over het algemeen minder restsuiker dan de wijnen van andere producenten uit de Elzas. René Muré is de elfde generatie in een familie wijnboeren van vader op zoon sinds 1648. Clos St. Landelin is het exclusieve […]

Nieuw in het assortiment van Schouten Wijn & Gedistilleerd: de Elzaswijnen van René Muré. Volgens de importeur hebben deze over het algemeen minder restsuiker dan de wijnen van andere producenten uit de Elzas.

René Muré is de elfde generatie in een familie wijnboeren van vader op zoon sinds 1648. Clos St. Landelin is het exclusieve eigendom van de familie.

De wijngaard beslaat 37,5 are en ligt in het meest zuidelijke gedeelte van het Grand Cru Vorbourg-district, aan de voet van de hoge Vogezen. De wijngaarden worden op ecologische manier bewerkt. Dankzij de ligging zijn de druiven vroeg rijp en produceert Clos St. Landelin regelmatig Vendanges Tardives en selections de Grains Nobles van hoge kwaliteit, aldus Schouten.

De wijnen zijn te typeren als complex en elegant met fruitaroma’s. De wijnen kunnen lang worden bewaard, sommige zelfs twintig jaar.Het familiebedrijf is bekend door de hoge smaakconcentratie in de wijnen, die onder andere ontstaat door de lage opbrengst per hectare, handmatig oogsten en lang contact van de wijn met de droesem.

Voor informatie: Schouten Wijn & Gedistilleerd, Den Haag. Tel. (070) 345 42 02. www.mure.com.

Reageer op dit artikel