nieuws

Zorghotel voor ex-psychiatrische patiënten in Haarlem

Horeca

Haarlem krijgt na de zomer een zorghotel, waar mensen met een psychiatrische achtergrond een tijdje op adem kunnen komen. Volgens initiatiefnemer Stichting Rodas is het een uniek project in Nederland.

In het hotel, dat ‘De Pitstop’ gaat heten, gaan uitsluitend vrijwilligers aan de slag. Er is plaats voor zo’n tien hotelgasten, die een week tot een paar maanden mogen blijven. Ze betalen ongeveer 10 euro per overnachting.

Hotel De Pitstop komt in de Wilhelminastraat in het centrum van Haarlem. Met geld van het ministerie van Volksgezondheid wordt nu een monumentaal pand verbouwd. Van Kleef hoopt ook andere financiers te trekken voor het project, vooral gemeenten en zorgverzekeraars. Om het hotel te laten draaien is zo’n 120.000 euro per jaar nodig.

Projectleidster E. van Kleef verwacht dat er in september kan worden proefgedraaid met de nieuwe voorziening. In oktober of november moet het zorghotel zijn deuren officieel openen.

Reageer op dit artikel