nieuws

Aardse smaak

Horeca

E & J Gallo Winery Nederland voegt de Sonoma County Pinot Noir 1999 en Merlot 1999 toe aan zijn premium wijnassortiment. Ze zijn verkrijgbaar bij Verbunt Wijnkopers in Tilburg, bij Ven Groothandelscentrum en bij de wijnspeciaalzaken die zijn aangesloten bij de Nederlandse Wijnkring. De 1999 Pinot noir was onderdeel van een wijn/spijsproeverij van gastronomische wijnen […]

E & J Gallo Winery Nederland voegt de Sonoma County Pinot Noir 1999 en Merlot 1999 toe aan zijn premium wijnassortiment. Ze zijn verkrijgbaar bij Verbunt Wijnkopers in Tilburg, bij Ven Groothandelscentrum en bij de wijnspeciaalzaken die zijn aangesloten bij de Nederlandse Wijnkring.

De 1999 Pinot noir was onderdeel van een wijn/spijsproeverij van gastronomische wijnen uit de oude en nieuwe wereld. De proeverij werd recentelijk door een panel van zeven Nederlandse sommeliers gehouden, waaronder Thérèse Boer (De Librije), Petro Kools (Da Vinci) en Edwin Raben (Koetshuis Wolfslaar). Volgens de importeur was het panel zeer te spreken over de Sonoma County Pinot Noir en in het bijzonder over de balans van vol fruit en de aardse smaak van de Pinot noir, zoals bekend uit de Bourgogne. Die combinatie ontbreekt zo vaak in dit soort wijnen uit Californië. Ernest & Julio Gallo Winery is één van de voornaamste wijnhuizen in deze Amerikaanse staat.

Voor informatie: E&J Gallo Winery Nederland, Luchthaven Schiphol. Tel. (020) 655 40 00.

Reageer op dit artikel