nieuws

Brandveilig en economisch

Horeca

MDE staat voor Multi Directional Escape. Dit vouw- c.q. vluchtdeursysteem voor de horeca is een gezamenlijk product van Gebroeders Smets en Henderson Nederland. De twee bedrijven ontwikkelden dit systeem met Volendam nog vers in het geheugen. P>Met een simpele handeling bieden de vouw- en vluchtdeuren snel een vrije doorgang over een volle breedte van minstens […]

MDE staat voor Multi Directional Escape. Dit vouw- c.q. vluchtdeursysteem voor de horeca is een gezamenlijk product van Gebroeders Smets en Henderson Nederland. De twee bedrijven ontwikkelden dit systeem met Volendam nog vers in het geheugen.

P>Met een simpele handeling bieden de vouw- en vluchtdeuren snel een vrije doorgang over een volle breedte van minstens vijf meter. Met een duw op de panieksluiting ontstaat in luttele seconden een brede vluchtweg. Er kan geen fuik ontstaan, want door de mensenstroom zullen de deuren juist verder opengaan.

Dit deurensysteem biedt niet alleen een hoge mate van brandveiligheid. ’s Zomers kun je het terras drempelvrij laten overgaan in het overdekte gedeelte. Wat ook belangrijk is: de deuren staan in open toestand niet op gemeentegrond, trottoir of terras. De opening van vijf meter mag zelfs breder zijn, en ondanks het feit dat de zware deuren 75 kilo per stuk wegen, loopt volgens de leveranciers het verplaatsen naar de parkeerstand soepel en geruisloos.

Na diverse tests bij café Bolle in Tilburg is het MDE-systeem sinds kort officieel leverbaar. ‘Dat het een succes is, blijkt wel uit de goedkeuring van de brandweer van Breda en Tilburg’, zegt Wil Kooijmans van Henderson. ‘Het is een multifunctioneel systeem, waarbij ook aan het economisch voordeel voor de uitbater is gedacht. De mag namelijk meer mensen binnenlaten, aldus de technical-salesmanager.

Voor informatie: Henderson Nederland, Bladel. Tel. (0497) 33 20 20.

Reageer op dit artikel