nieuws

De Keukenhof heeft minder last van Floriade dan verwacht

Horeca

De Keukenhof in Lisse heeft dit jaar minder concurrentie ondervonden van de Floriade in de Haarlemmermeer dan ze had verwacht. De bloemententoonstelling ging twee maanden geleden, net voor de opening van de Floriade, nog uit van 100.000 bezoekers minder. Het werden er 55.000 minder. In totaal trok De Keukenhof 700.000 bezoekers.

De Keukenhof compenseerde de verwachte dip met tal van nieuwe activiteiten. ‘We hebben dit jaar veel aandacht besteed aan kunst en de raakvlakken van cultuur en natuur opgezocht. Die manifestaties blijken aan te slaan en in een behoefte te voorzien’, aldus een woordvoerster.

De Keukenhof is dinsdag 21 mei dichtgegaan. De deuren zijn gesloten tot in het najaar, wanneer van 18 tot en met 20 oktober de traditionele bloembollenmarkt wordt gehouden. De tentoonstelling in 2003 is te zien vanaf de eerste lentedag, 21 maart, tot en met 18 mei.

Reageer op dit artikel