nieuws

Duitse brouwers: ‘bier is gezond

Horeca

Bier drinken kan de kans op kanker, een beroerte en hartkwalen verkleinen. Dat heeft de Duitse federatie van bierbrouwers maandag 13 mei gezegd. De kwakkelende branche hoopt de jeugd in het land tot meer bier drinken te kunnen overhalen.

Voorzitter Peter Hahn van de federatie zei op een persconferentie dat de Duitser gemiddeld nog maar 123 liter bier per jaar drinkt. Tien jaar geleden was dat nog 147 liter.

Hahn geeft de fitnessfanaten de schuld van de teruglopende bierconsumptie, naast de populariteit van energiedrankjes onder jongeren. Hij hoopt dat aanpassing van het imago van bier als een gezonde drank, zoals ook rode wijn met succes is aangeprezen, de verkoop stimuleert.

Volgens Hahn is ook bier goed voor de gezondheid. Zo zou een halve liter per dag voor een man cholesterolverlagend werken. Hop, een van de ingrediënten, zou helpen kanker te voorkomen. De Duitse brouwers worden in hun mening gesteund door wetenschappers. Die bevestigen dat bier het aantal hart- en vaatziekten kan terugdringen en kan helpen bij de bescherming tegen botontkalking en kanker.

Een Nederlandse wetenschappelijke studie wees eerder dit jaar uit dat matig gebruik van alcohol, of dat nou in bier, whiskey of wijn is, de kans op dementie verkleint.

Reageer op dit artikel