nieuws

Gifschandaal treft biologische landbouw Duitsland

Horeca

In Duitsland is een voedselschandaal uitgebroken over biologische eieren en kippenvlees. In graan waarmee de kippen zijn gevoerd, zijn sporen aangetroffen van de in de EU verboden onkruidverdelger nitrofen.

De onkruidverdelger nitrofen, die mogelijk kanker veroorzaakt, werd aangetroffen in 105 ton tarwe. De partij werd verkocht aan ruim honderd ecologische bedrijven. Mogelijk is de partij vermengd met graan uit Oost-Europese landen waar nitrofen niet verboden is.

In vijf Duitse deelstaten worden momenten worsten, eieren en vleesproducten uit de winkelschappen gehaald. Op een kippenboerderij in Saksen zijn inmiddels zestien duizend dieren afgemaakt. De Duitse bio-sector vreest jaren nodig te hebben om het geschonden imago te herstellen.

Reageer op dit artikel