nieuws

Groei consumptieve besteding blijft stabiel

Horeca

De Nederlandse consument heeft in februari 1,5 procent meer uitgegeven dan in dezelfde maand in 2001. In januari gaven consumenten 1,8 procent meer uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de groei van de consumptieve bestedingen aan het begin van dit jaar volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) even groot als aan het begin van 2001.

De bestedingen aan voedings- en genotmiddelen stijgen volgens het CBS al een paar jaar ‘heel beperkt’. In februari werd er zelfs een half procent minder uitgegeven aan eten, roken en drinken dan een jaar eerder.
Consumenten gaven in februari vooral meer uit aan duurzame goederen zoals auto’s. Andere duurzame artikelen waren minder in trek. Aan kleding en textiel werd in februari hetzelfde uitgegeven als een jaar eerder. Schoenen, spullen voor het huis en huishoudelijke apparaten vonden minder aftrek.

Reageer op dit artikel