nieuws

Horeca innovatieprijzen uitgereikt aan studenten

Horeca

Claudia Appels, Iris den Dekker en Astrid Donia van de Hoge Hotelschool Den Haag en Eveline Sprangers van de Middelbare Hotelschool De Rooi Pannen in Tilburg hebben de 1e prijs gewonnen bij de Innovatiewedstrijd Horeca 2020. Zij kregen op 24 mei in het Olympisch Stadion in Amsterdam de prijs – een volledig verzorgd arrangement naar een Accor Hotel in Europa – uitgereikt door Albert Roebersen, operationeel directeur Ibis Hotels.

Horeca 2020 is een jaarlijkse innovatiewedstrijd voor studenten van het horecaberoepsonderwijs. Het gaat om het schrijven van het meest innovatieve ondernemingsplan of scriptie. Het doel van deze wedstrijd is het aanjagen van innovatie in de bedrijfstak horeca en in de scholen voor horecaberoepsonderwijs.

De drie studenten van de hoge hotelschool kregen de prijs voor hun scriptie “Meeting Masters”, een gedegen werkstuk met een nieuwe totaalformule voor een geheel op de bedrijvenmarkt gericht hotel met vergaderaccommodatie. Met tal van nieuwigheden op detailniveau, die vooral inspelen op bestaande trends en sterk aandacht geven aan de beleving van gasten.

Eveline Sprangers kreeg de prijs voor haar ondernemingsplan ‘Lekker Gezond’, een biologisch trendy restaurant, dat perfect – tot in de details uitgewerkt – inspeelt op de huidige en toekomstige trends en door de jury als zeer innovatief werd beoordeeld.
De jury bestond uit:
Harald Droste, Droste’s Hotel en Restaurant, meest markante horecamanager 2001 (voorzitter)
Frans Plug, voorzitter Ondernemingsraad NH Hotels, winnaar Nijstenprijs 2002
Ronald van den Hoff, directeur Meeting Masters
Cees van der Ende, secretaris Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding
Albert Roebersen, directielid Accor Hotels
Hans Steenbergen, hoofdredacteur Misset Horeca
Ferdie Olde Bijvank, secretariaat Horeca 2020.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking vond het 1e Horeca Innovatie Debat plaats in de grote zaal van Meeting Plaza in het Olympisch stadion met een 160 koppen tellend publiek. Laatstejaars studenten van de hoge en middelbare hotelscholen traden in het strijdperk tegen horecaondernemers en docenten. Onder leiding van Hans Steenbergen en het toeziend oog van opperrechter Joop Braakhekke, die de taak had de beste debaters aan te wijzen, werden zes stellingen over innovatie fel bediscussieerd. Winnende debater namens de studenten werd Hedwig van Berlo van de Hogere Hotelschool Maastricht en namens de horecaondernemers John Beeren, directeur eigenaar De Bokkedoorns in Overveen. Joop Braakhekke reikte hen een beker uit.

Reageer op dit artikel