nieuws

Horeca mede verantwoordelijk voor terugdringen alcoholgebruik jongeren

Horeca

De meerderheid van de horecaondernemers vindt dat hij zelf mede verantwoordelijk is voor het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren. 73,6 procent stemde ‘mee eens’ naar aanleiding van de stelling op zibb.nl/horeca.

Het alcoholgebruik onder jongeren in Nederland stijgt. Het drankgebruik begint op jongere leeftijd en de hoeveelheid geconsumeerde drank neemt toe. Vooral de mixdrankjes zijn populair. Reclame-uitgaven van alcoholfabrikanten zijn verdrievoudigd tot honderd miljoen euro in 1999. Daarentegen is het voorlichtingsbudget waarmee de overheid waarschuwt tegen drankmisbruik, blijven steken op 1,4 miljoen euro. Volgens het Bedrijfschap Horeca en Catering vergt de aanpak van het alcoholgebruik onder jongeren een bijdrage van opvoeders, opleiders én horecaondernemers.

Reageer op dit artikel