nieuws

‘In keuken Catshuis kan je nog geen ei bakken

Horeca

Het Catshuis is hard toe aan een verbouwing. De keuken en de wc’s zouden niet meer door de keuring van de Rijksgebouwendienst komen, zo meldt deze dienst van het ministerie van VROM in haar huisorgaan Smaak. Komende zomer begint de renovatie.

Regeringsleiders zoals de Britse premier Blair en zijn Duitse collega Schröder logeren volgens het blad al op hun ambassades als zij in Nederland zijn.

Met de keuken is het al niet beter gesteld. ‘Je kan er nog geen ei bakken, bij wijze van spreken’, aldus het blad, dat de ambtswoning van de Nederlandse premier ‘een tweederangs Engels hotel’ noemt.

Het interieur is ‘knullig en kneuterig’ en straalt ‘Hollandse schraalheid’ uit. Omdat het Catshuis steeds vaker wordt gebruikt voor ontvangsten, is de opknapbeurt hard nodig, meent de Rijksgebouwendienst.

Reageer op dit artikel