nieuws

Meer toeristen in tweede helft 2002

Horeca

De toeristische sector herstelt in de tweede helft van 2002.’ Dit is een voorspelling van Carlos Gutierrez, een Amerikaanse afgevaardigde van The World Tourism Organization (WTO).Gutierrez voorspelt dat vooral het aantal reizigers zal toenemen.

Hij zei dit tijdens het Cuba 2002 Internationale Toerisme Congres in Varadero, een toeristische plaats honderd kilometer ten oosten van Havana. Gutierrez verwacht een afname in inflatie, stabiele olieprijzen en een herstel van de beurzen.

Zijn voorspelling wijst uit dat er in 2010 één biljoen toeristen zullen zijn en dat dit aantal tien jaar later gegroeid is tot anderhalf biljoen. ‘De toeristisch sector is hersteld door een toename in de reserves van de reisbureau’s en een toename in de luchtvaart.

Gutierrez schrijft de terugval in toerisme in 2001 niet alleen aan de aanslagen van 11 september toe, maar ook aan de verslechtering in de wereldeconomie. Andere negatieve invloeden waren het uitbreken van mond-en-klauwzeer in Engeland, het conflict tussen de Israëliërs en de Palestijnen en de economische crisis in Argentinië.

Volgens Gutierrez zijn de segmenten luchtvaart en lange reizen het meest geraakt, maar ook de branches die hoofdzakelijk afhankelijk zijn van Amerikaans toerisme. Het Cuba 2002 Internationale Toerisme Congres startte op maandag 13 mei en duurt tot en met zaterdag 18 mei.

Reageer op dit artikel