nieuws

Meer vakanties in eigen land

Horeca

Nederlanders zijn vorig jaar vaker op vakantie gegaan, vooral in het eigen land. Dat heeft Toerisme Recreatie Nederland donderdag 16 mei bekendgemaakt.

Het aantal vakanties van Nederlanders is vorig jaar met 4,5 procent gestegen tot een totaal van 31,9 miljoen. De stijging deed zich vooral voor bij binnenlandse tripjes: dat aantal groeide met 6,5 procent naar 14,2 miljoen vakanties. Opmerkelijk is dat zo’n 21 procent van de Nederlanders daarentegen vorig jaar helemaal niet op vakantie is gegaan. Dat aantal is stabiel gebleven. De Nederlanders die er wel ‘even tussenuit gaan’, deden dat vorig jaar gemiddeld 2,67 keer. Een jaar eerder was dat nog 2,57 keer.

Toerisme en Recreatie Nederland (TRN) meldde dat Nederlanders minder bezoeken hebben gebracht aan attractieparken en dierentuinen. Het aantal bezoeken is vorig jaar 2 procent gedaald.

De Nijmeegse Vierdaagsefeesten waren vorig jaar opnieuw Nederlands druk bezochtste evenement, hoewel het bezoekerstal 9 procent zakte tot een miljoen. De Tilburgse kermis staat op de tweede plaats met 950.000 bezoekers, een stijging van 6 procent. De Rotterdamse marathon verwelkomde in 2001 28 procent meer toeschouwers en komt met een aantal van 800.000 op de derde plaats.

Reageer op dit artikel