nieuws

Metropolis Festival in Rotterdam afgelast

Horeca

Het Metropolis Festival in het Zuiderpark in Rotterdam gaat dit jaar wegens financiële problemen niet door. Dat heeft de organisatie van het jaarlijkse gratis popfestival zaterdag 11 mei bekendgemaakt.

Metropolis was vorig jaar in zee gegaan met een bedrijf dat de sponsoring op de klippen liet lopen. Daardoor kampt de organisatie met een tekort van ruim 110.000 euro. Het is niet gelukt om dat tekort door middel van een schadeclaim weg te werken. Dat is de reden waarom het festival dit jaar niet doorgaat.

Na de veertiende editie vorig jaar bleek dat het bedrijf dat de sponsoring moest verzorgen, ten onrechte had gemeld dat een aantal geldschieters met bijdragen over de brug zou komen. De organisatie had dat verwachte geld toen al uitgegeven. Een schadeclaim heeft vooralsnog geen soelaas kunnen bieden. Een woordvoerder van de organisatie zei zaterdag nog maar weinig hoop te hebben dat de claim alsnog tot resultaat leidt.

Hij liet weten dat de organisatie probeert om het festival volgend jaar wel te laten doorgaan. Er is daarvoor volgens de woordvoerder al contact gelegd met een aantal mogelijke sponsors.

Het Metropolis Festival trok vorig jaar 72.000 bezoekers. Het Rotterdamse festival programmeert vaak onbekende namen, die op het punt staan door te breken. Zo waren de afgelopen jaren in het Rotterdamse Zuiderpark optredens van onder meer The Smashing Pumpkins, The Prodigy en The Offspring.

Reageer op dit artikel