nieuws

Nu ook RSI voor notoire bierdrinkers

Horeca

RSI slaat nu ook toe bij notoire bierdrinkers. Een 26-jarige Britse student heeft een computerarm opgelopen door de herhaalde polsbewegingen waarmee hij dagelijks zijn pilsjes naar zijn mond brengt.

Dat meldt de Britse krant Daily Mail. RSI komt normaal vooral voor bij mensen die veel met computers werken. Ook het versturen van veel sms’jes kan tot RSI leiden. De aandoening wordt veroorzaakt door het veelvuldig uitvoeren van dezelfde handelingen.
Hoewel Matt Royle voor zover bekend de eerste bierdrinker is met repetitive strain injury is zijn fysiotherapeut niet verrast. ‘Het drinken is een monotone beweging’. Royle drinkt vier avonden in de week zes pints in de pub. Voorlopig moet hij een polsband dragen en zijn bier met behulp van de linkerhand drinken.

Verbazing
De Britse belangenvereniging van RSI-patiënten reageert met verbazing op de diagnose. ‘Dit is volledig nieuw. Ik vraag me af of hij misschien te veel essays heeft geschreven of zo.’ De student zelf accepteert het oordeel. ‘Die bierglazen zijn best zwaar. Ik kon nauwelijks meer een pint optillen. Ik hoorde een vrouw praten over RSI en heb me daarom laten onderzoeken.

Reageer op dit artikel