nieuws

Octagon: een maatterras om op te vallen

Horeca

Wie z’n publiek niet aan de straatstenen kwijt wil, kan kiezen voor een terras op niveau: achthoekig, volledig van hout, makkelijk op te zetten, verstelbaar en met extra elementen uit te breiden. Pero Timmerwerken in Grootebroek ontwikkelde het Octagon-terras. Een opvallend demontabel houten terras naar architectonisch design. Het is bedoeld om extra vierkante meters terras […]

Wie z’n publiek niet aan de straatstenen kwijt wil, kan kiezen voor een terras op niveau: achthoekig, volledig van hout, makkelijk op te zetten, verstelbaar en met extra elementen uit te breiden.

Pero Timmerwerken in Grootebroek ontwikkelde het Octagon-terras. Een opvallend demontabel houten terras naar architectonisch design. Het is bedoeld om extra vierkante meters terras te creëren, zowel buiten als in overdekte ruimten waar behoefte is aan een intieme setting.De Octagon is gemaakt van duurzaam weersbestendig grenen, red cedar, of een combinatie ervan. De uitstraling is sfeervol en elegant. Volgens Pero Timmerwerken zijn de terraselementen onderhoudsvriendelijk, licht, en gemakkelijk te verplaatsen. De standaard Octagon van 30 vierkante meter staat in anderhalf uur.

Maar Pero levert het terrasproduct op elk gewenst formaat, en in plaats van achthoekig eventueel ook in een vierhoekige variant. Het is mogelijk de terrassen op verschillende manieren, bijvoorbeeld door middel van promenades, te koppelen. De Octagon laat zich op vrijwel elke ondergrond zonder problemen plaatsen, laat Bert Roozemond van Pero Timmerwerken weten.

Baropstelling
In het midden van het terras is er een uitsparing voor een bij te leveren parasol. Pero levert het terras op wens met baropstelling en verlichting. Door z’n kiosk-achtige bouw is de Octagon overigens ook geschikt als podium voor optredens.

Wie een Octagon-terras aanschaft, kan met Pero een contract afsluiten over het plaatsen van het terras aan het begin van het seizoen en het weghalen ervan na de laatste terrasdag. Pero zorgt vervolgens voor de winterstalling, onderhoud en eventuele reparaties.

Naast het Octagon-standaardterras maakt Pero elk gewenst houten terras op maat. Voor een horecabedrijf in Egmond aan Zee bouwde de firma vorig jaar een rondlopend verhoogd terras met uitzicht op de duinen. De prijs van een luxe red cedar Octagon met teakhouten afwerking bedraagt ruim 22.000 euro. De grenen uitvoering is verkrijgbaar vanaf 13.600 euro.

Voor informatie: Pero Timmerwerken, Grootebroek. Tel. (06) 22 08 38 55. www.pero.nl

Reageer op dit artikel