nieuws

Onrust na huldiging op Leidseplein in Amsterdam

Horeca

De politie heeft maandagavond bij relletjes na de huldiging van Ajax op het Leidseplein in Amsterdam twintig aanhoudingen verricht. De sfeer op het plein werd onrustig, nadat staf en spelers van Ajax omstreeks 19.15 uur waren vertrokken na de huldiging voor het behalen van het landskampioenschap en de Amstelcup.

De mobiele eenheid veegde tegen 21.00 uur het Leidseplein, waar veel horecagelegenheden zijn gevestigd, schoon van aanhangers van Ajax. Dat gebeurde nadat er ongeregeldheden waren uitgebroken. Zo vochten jongeren onderling, ging een stel er met de kar van een hotdogverkoper vandoor en vernielden anderen een abri.

De politie sommeerde iedereen het plein te verlaten. Toen niet iedereen gevolg gaf aan die opdracht, begon de ME met charges en zette een waterkanon in. Ook waren ME’ers te paard ter plaatse.

Reageer op dit artikel