nieuws

Bemmelse dweildag eindigt in massale vechtpartij

Horeca

De Bemmelse dweildag, een jaarlijks muziekfestival in het Gelderse dorp, is zondagavond 9 juni geëindigd in een massale vechtpartij met de politie. De politie moest twee charges uitvoeren. Vijftien mensen zijn aangehouden.

Ongeveer 40.000 mensen bezochten het festival in Bemmel. Een kleine groep jongeren werd in de loop van de middag volgens de politie steeds rumoeriger. Aan het eind van de middag had de politie al enkele keren ingegrepen. Rond zeven uur zondagavond hield de politie de eerste man aan, die volgens een zegsvrouw van de politie al diverse malen geweigerd had te vertrekken.

Na de aanhouding nam de onrust snel toe. Uiteindelijk zette de politie dertig man en twee honden in om de hoofdstraat van Bemmel schoon te vegen. Alle verdachten zijn opgesloten in het politiebureau in Arnhem.

Reageer op dit artikel