nieuws

Bijna 3000 Bredanaars aan feestelijk stadsontbijt

Horeca

Bijna drieduizend Bredanaars genoten zondagochtend van een gezamenlijk ontbijt op de Grote Markt van hun stad. Aan feestelijk gedekte tafels vierden zij dat het op de kop af 750 jaar geleden was dat Breda stadsrechten kreeg.

Met behulp van studenten van de Nederlandse Hogeschool voor Toerisme en Verkeer was de organisatie al vanaf twee uur ’s nachts in touw om alles klaar te zetten voor de feestgangers. Honderden luchtballonnen gaven met kleuren de vakken aan waarin de Markt was verdeeld.

Blaasorkest Huysluy speelde de gasten in pyjama en ochtendjas toe. Ook onder het publiek had een enkeling zijn ochtendjas aangehouden en zich met slaapmuts uitgedost. Maar ook uiterst chique geklede dames met grote hoeden ontbraken niet.

Volgens de Stichting Breda 750 was er veel meer belangstelling voor het gratis ontbijt dan dat er plaatsen waren. De eerste drieduizend inschrijvingen kregen de afgelopen week bericht dat zij zondagochtend konden aanschuiven. Onder een heerlijk zonnetje lieten zij zich de broodjes, aardbeien, sap, melk, koffie en thee uitstekend smaken. Na afloop kon iedereen de speciale ‘Breda 750 stadsontbijtmok’ als herinnering mee naar huis nemen.

Reageer op dit artikel