nieuws

Britse parlementariërs stevig aan het bier

Horeca

De bierconsumptie van vooral jonge Britse parlementariërs is sinds oktober vorig jaar fors gestegen. Veel nieuwe volksvertegenwoordigers zouden geregeld een pint pakken uit frustatie omdat ze nauwelijks politieke invloed kunnen uitoefenen.

Volgens Teddy Taylor, veteraan binnen de Conservatieve fractie en geheelonthouder, heeft menig collega vaak moeite in een rechte lijn door de wandelgangen te lopen.

Het Britse horecablad Caterer and Hotelkeeper meldt dat de bierleveranties aan de parlementsgebouwen sinds oktober 2001 zijn verdubbeld. De brouwerij die de bars en restaurants van Westminster bevoorraad zegt dat er ongeveer 2500 biertjes per maand doorheen gaan.

Taylor spreekt van een ‘tragedie’ . ‘Er zijn veel goede, getalenteerde, jonge mensen die hier binnenkomen in de veronderstelling dat ze iets kunnen veranderen. Maar als ze zich dan realiseren dat ze geen macht hebben, druipen ze af naar de drinkholen’, aldus Taylor.

Reageer op dit artikel