nieuws

Dode bij explosie in restaurant bij Tel Aviv

Horeca

Door een explosie in een restaurant in de stad Herzlyia ten noorden van Tel Aviv is dinsdagavond 11 juni omstreeks 19.00 uur (Nederlandse tijd) een 15-jarig meisje gedood en zijn zeker veertien andere mensen gewond geraakt. Een van hen is er ernstig aan toe. Dit meldt de Israëlische politie. Ook de dader kwam om.

Een getuige zei tegen de Israëlische radio dat een man het restaurant in Herzlyia binnenstapte en daar om een glas water vroeg. Kort daarop volgde de explosie. Op hetzelfde moment werd in Jeruzalem juist een café heropend, waar in maart door een bomaanslag elf mensen waren omgekomen.

De militante beweging Hamas heeft de verantwoordelijk voor de aanslag niet formeel opgeëist. In een verklaring zei een Hamas-woordvoerder wel dat de aanslag een ‘logische reactie was op de Israëlische misdaden.”

De Palestijnse autoriteit heeft de aanslag veroordeeld. In een verklaring melden de Palestijnen dat ,’ij hun uiterste best zullen doen om aanslagen op burgers binnen Israël te voorkomen’. De aanslagen zijn voor de Israëlische regering een goed voorwendsel om de ‘agressie tegen ons volk en de bezetting voort te zetten’, aldus de verklaring.

Reageer op dit artikel