nieuws

Eén man vast na inval in Zwols café

Horeca

De politie heeft negen van de tien arrestanten, onder wie de bedrijfsleider, vrijgelaten die vrijdagnacht bij een inval in een café aan de Sassenstraat in Zwolle waren aangehouden voor handel in harddrugs en verboden wapenbezit. Dat is zondag 2 juni bekendgemaakt.

Een 39-jarige Zwollenaar die op het moment van de inval een vuurwapen bij zich had, zit nog vast. Hij wordt tevens verdacht van handel in drugs. De politie hield het café al een tijdje in de gaten omdat er tekenen waren dat er drugs werd verhandeld en bezoekers geregeld in bezit waren van vuurwapens.

Bij de inval hadden zes verdachten cocaïne en wiet bij zich, twee mensen hadden een vuurwapen en een bezoeker had een mes. Het gemeentebestuur van Zwolle beslist vandaag of het cafe aan de Sassenstraat waar vrijdagavond een politie inval is geweest, wordt gesloten. Het Openbaar Ministerie beslist binnenkort wie van de verdachten wordt gedagvaard.

Reageer op dit artikel