nieuws

Extra veiligheidsmaatregelen op Tilburgse kermis

Horeca

De gemeente Tilburg neemt extra maatregelen om de veiligheid van bezoekers van de Tilburgse kermis te garanderen. Om de grote bezoekersstromen te kunnen beheersen worden op de drukste punten veiligheidscamera’s opgehangen en komen er speciale ‘nooduitgangen’ in de kermisroute.

Bovendien moeten horecaondernemers in het Tilburgse centrum hun terrassen kleiner maken om de kermisbezoeker voldoende ruimte te geven. Vorig jaar ontstonden er volgens een woordvoerder van de gemeente onbeheersbare situaties door de grote toeloop van publiek. Met name op Roze Maandag, wanneer een groot aantal homo’s de kermis bezoekt, en in de weekeinden is het dringen in het stadspretpark.

De Tilburgse kermis wordt dit jaar van 20 tot en met 28 juli gehouden. Op topdagen bezoeken 200.000 mensen de kermis. Deze slingert door de gehele binnenstad van Tilburg en beslaat een terrein van bijna 6,5 hectare met 210 attracties.

Reageer op dit artikel