nieuws

Grote drukte voor Oerol-festival

Horeca

In de haven van Harlingen is het vandaag erg druk wegens het begin van het Oerol-festival op Terschelling. Rederij Doeksen zet extra veerboten in om de duizenden bezoekers naar het waddeneiland te brengen. Vanavond is de opening van het festival, dat tot 23 juni duurt. De organisatie verwacht in totaal ongeveer 50.000 bezoekers op het eiland.

‘Het is erg druk. De grote schepen varen zo vaak mogelijk en ook kunnen we nog extra boten inzetten als dat nodig is’, aldus een woordvoerder van de rederij. ‘Alles wat we hebben staat in de startblokken.’

De parkeercapaciteit bij de haven is voor deze drukte onvoldoende. ‘Om voor twee weekeinden een extra parkeerterrein aan te leggen gaat te ver’, verklaart een woordvoerder van de gemeente Harlingen. Hij adviseert Oerol-gangers met het openbaar vervoer te komen.

De hotels op Terschelling zijn al maanden volgeboekt. ‘Er bellen nog veel mensen die hopen dat er nog een kamer vrij is, maar die moeten wij teleurstellen’, zegt een VVV-woordvoerster. ‘Het zijn vooral vaste gasten die tijdens Oerol komen. Zij reserveren soms wel een jaar van te voren.’ Op de campings is volgens haar nog wel een plekje te vinden.

Reageer op dit artikel