nieuws

Horecaondernemer Henk Westbroek stopt met politiek

Horeca

Na een maand bedenktijd heeft caféhouder Henk Westbroek maandag 3 juni besloten te stoppen met de politiek. Hij is het politieke klimaat, waarin politici steeds vaker bedreigd worden, zat. De oprichter van Leefbaar Utrecht legt zijn fractievoorzitterschap maandagavond neer.

Het komend half jaar blijft Westbroek nog zitting houden in de gemeenteraad, onder meer om zijn opvolging te regelen. Daarna is hij definitief weg.

Westbroek heeft zijn beslissing genomen in nauw overleg met zijn familie, vrienden en zijn boezemvriend Broos Schnetz, de partijvoorzitter van Leefbaar Utrecht. Vooral het feit dat zijn dochtertje zich regelmatig afvroeg wat haar vader zou overkomen, speelde voor Westbroek een belangrijke rol.

Reageer op dit artikel