nieuws

Kleine criminaliteit op Lowlands meteen bestraft

Horeca

De politie Flevoland wil bezoekers van het Lowlandsfestival die zich schuldig maken aan kleine criminaliteit direct straffen. Het gaat dan om bijvoorbeeld vernielings- of drugszaken. Een officier van justitie moet in samenwerking met de reclassering daders van dit soort delicten ter plekke, bij wijze van proef, een alternatieve straf opleggen.

Dat heeft een woordvoerster van het korps Flevoland maandag bevestigd. Het Openbaar Ministerie moet het plan nog goedkeuren. Het Lowlandsfestival wordt op 23, 24 en 25 augustus in Biddinghuizen gehouden.

Het Lowlandsfestival levert elk jaar veel werk op voor justitie en politie. Twee jaar geleden introduceerden zij daarom een lik-op-stuk-beleid in de vorm van een pinautomaat. Festivalbezoekers die een boete opgelegd krijgen, kunnen dankzij de automaat het geld meteen betalen door even te pinnen en dat scheelt justitie veel administratieve rompslomp. Met het direct opleggen van alternatieve straffen wil de politie het aantal dagvaardingen en voorgeleidingen nog verder terugdringen.

Reageer op dit artikel