nieuws

Maatschappijen verwachten weinig overlast stakingen

Horeca

De luchtvaartmaatschappijen Transavia en Martinair gaan er vanuit dat hun vluchten, ondanks de staking van Europese luchtverkeersleiders, woensdag 19 juni gewoon door kunnen gaan.

De twee ondernemingen vermoeden niet al te veel overlast van de stakingen in Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië en Portugal zullen ondervinden. Op Hongarije na, vliegt Transavia op alle door stakingen getroffen landen. ‘De acties zullen ongetwijfeld gevolgen hebben voor de vliegschema’s maar het is op dit moment bijzonder moeilijk aan te geven hoe groot die invloed is’, aldus een woordvoerster.

‘We proberen het ongemak voor de reizigers tot een minimum te beperken en raden de passagiers aan wel steeds op Teletekst te kijken of er vertragingen ontstaan.’Alleen de reizigers die een ticket voor de ochtendvlucht naar Nice hebben, krijgen van de maatschappij het aanbod op een andere dag te vliegen. ‘We nemen contact op met deze reizigers en vragen of ze een andere vlucht willen omdat er woensdagochtend problemen kunnen ontstaan. Mensen die dat niet willen, komen ’s ochtends gewoon naar Schiphol.’

Martinair, dat chartervluchten op Griekenland en Portugal uitvoert, verwacht dat de stakingen nauwelijks invloed op het vliegschema zullen hebben. ‘De stakingen hebben vooral invloed op lijnvluchten’, aldus een woordvoerder. ‘Maatschappijen die deze uitvoeren, schrappen die vluchten omdat ze zich geen vertragingen kunnen permitteren. Wij hebben alleen chartervluchten. Omdat de verkeersleiders gedeeltelijk nog wel zullen werken verwachten we dat, door het uitvallen van die lijnvluchten, er juist ruimte genoeg is om die charters af te handelen. Eventuele vertragingen zullen waarschijnlijk niet groter dan een uur zijn.’

Reageer op dit artikel