nieuws

Mobiel frituurvet filtersysteem

Horeca

Onlangs bracht GR-Europe een compact en mobiel filtersysteem Vito op de markt. Vito is een apparaat dat in de frituurpan geplaatst wordt. Dan hoeft slechts de stekker in het stopcontact en het frituurvet is in tien minuten gefilterd. De uitvaltijd van de friteuse is door deze korte reinigingstijd dus gering. ‘Het apparaat verhoogd de levensduur […]

Onlangs bracht GR-Europe een compact en mobiel filtersysteem Vito op de markt. Vito is een apparaat dat in de frituurpan geplaatst wordt. Dan hoeft slechts de stekker in het stopcontact en het frituurvet is in tien minuten gefilterd.

De uitvaltijd van de friteuse is door deze korte reinigingstijd dus gering. ‘Het apparaat verhoogd de levensduur van de olie en minimaliseert de schoonmaakkosten’, zegt GR-Europe. Het filter is eenvoudig te reinigen in de vaatwasmachine. Vito won met deze vinding de Gastro Innovationspreis 2002 in Duitsland.

Informatie: GR-Europe, Groningen, tel. (050) 5736247

Reageer op dit artikel