nieuws

Nederlandse culinaire week in Europees Parlement

Horeca

Voorzitter Cox van het Europees Parlement heeft dinsdag 11 juni in Straatsburg een Nederlandse culinaire week geopend. Bedoeling van de week is de moderne Nederlandse keuken beter voor het voetlicht te brengen.

In het gebouw van het Europees Parlement in Straatsburg staan van dinsdag tot en met donderdag diverse Nederlandse gerechten, veelal gebaseerd op vis, op het menu. Ook is er een promotie van nieuw Nederlands aardewerk en tafelzilver. Verder zijn er diverse speciale diners voor EP-leden. Woensdagavond vindt in het parlement een Nederlandse culinaire markt plaats.

Organisatie van de manifestatie is handen van de Stichting Bevordering Nederlandse Kookkunst en CDA-europarlementariër en landbouwexpert Maat. De openingshandeling werd opgeluisterd door zangkoor Animo uit het Limburgse Velden en oud-premier Van Agt.

Deze had overigens lichte kritiek op het feit dat veel promotiemateriaal ‘Holland’ probeert te verkopen. ‘Daar moet ‘the Netherlands’ op staan’, aldus de Brabander Van Agt. ‘Ik vecht daar al mijn hele leven voor en het helpt allemaal niets.’

Reageer op dit artikel